Γενικά Δράσεις

«Η τάξη μας ενώνει, η φιλία μας δυναμώνει»

   Τα μικρά μας  πρωτάκια γνωρίζουν το σχολείο καλύτερα, μαθαίνουν τους κανόνες της σχολικής ζωής, συνεργάζονται ανά ομάδες και ανά τμήματα, κάνουν φιλίες  και περνάνε όμορφα!

   Στο πλαίσιο του Σχεδίου δράσης του 3ου Δημοτικού Σχολείου για την Α και Β τάξη «Η τάξη μας ενώνει, η φιλία μας δυναμώνει» , οι μικροί μαθητές της Α τάξης μαθαίνουν τους κανόνες λειτουργίας του σχολείου συμμετέχοντας και οι ίδιοι στη δημιουργία τους. Έτσι  λένε τη γνώμη τους, ψηφίζουν δίκαια για αυτούς, ζωγραφίζουν και κάνουν χειροτεχνίες. Οι παιγνιώδεις δράσεις, οι χειροτεχνίες και οι κατασκευές δημιουργούν από την αρχή κιόλας της σχολικής χρονιάς ένα ευχάριστο περιβάλλον για μάθηση αλλά και για φιλίες και συνεργασίες.

   Στις φιλίες και στην καλύτερη γνωριμία συμβάλλουν ακόμη οι ομαδικές εργασίες, τα τραγούδια που τραγουδάμε όλοι μαζί αλλά και οι εκδρομές όπου παίζουμε όχι μόνο με τα παιδιά του τμήματός μας αλλά και με τους συμμαθητές μας των άλλων τμημάτων. Αυτό αποδείχθηκε  στην πρώτη μας ωραία   εκδρομή και αποτυπώθηκε  στα χαμόγελα των παιδιών!

   Η πρώτη μας εκδρομή έγινε στην Κρύα με αφορμή τη Μέρα αθλητισμού: Είπαμε σλόγκαν, ακολούθησαν  χειροτεχνίες στο σχολείο για να προετοιμαστούμε ψυχολογικά και να γνωριστούμε καλύτερα αφού μάθαμε τα αθλήματα και τα παιχνίδια που αρέσουν στον καθένα. Τα ζωγραφίσαμε, τα συζητήσαμε και τα παρουσιάσαμε! Μετά τα παίξαμε κιόλας!! Μήλα, ποδόσφαιρο, ασκήσεις τύπου survivor και ελεύθερο παιχνίδι στη φύση! Ευχαριστούμε θερμά τους συναδέλφους που βοήθησαν…

  Ακολούθησε το μήνα Δεκέμβριο η  ψηφιακή αφήγηση του  παραμυθιού : «Η παπλωματού» και από τα τρία τμήματα της Α τάξης . Έγιναν  ζωγραφιές, συζήτηση και κατασκευή παπλώματος με βασικές ιδέες την προσφορά, τη βοήθεια και την ενσυναίσθηση. Οι μαθητές και οι μαθήτριες συνεργάστηκαν και «έφτιαξαν» δικό τους πάπλωμα! Το κολλήσαμε στον τοίχο του σχολείου για να θυμόμαστε τις αξίες της αγάπης, της βοήθειας και της προσφοράς  και στην καθημερινή μας πραγματικότητα.

   Με τη νέα χρονιά οι μικροί μας μαθητές και μαθήτριες συνεχίζουν τη βιωματική  δράση τους… Όλοι μαζί με αφορμή του μαθήματος των Δεξιοτήτων :Κυκλοφορώ με ασφάλεια ,μαθαίνουν για τον Κ.Ο.Κ. , τα σήματα και κατασκευάζουν ομαδικά τις πινακίδες τους. Κάθε παιδί έφτιαξε την πινακίδα του, έμαθε τι σημαίνει και την παρουσίασε με την ομάδα του!  Στην εκδρομή μας οι μικροί μαθητές ακούν με προσοχή τους τροχονόμους στο δήμο Πωγωνίου, οδηγούν με πολλή χαρά τα αυτοκινητάκια τους , μαθαίνουν τα σήματα στην πράξη!!! Οι  οδηγοί πρέπει να φορούν ζώνες , να ακολουθούν τις πινακίδες και να προσέχουν τους πεζούς. Οι πεζοί μαθαίνουν στην πράξη να περνούν τις διαβάσεις σωστά και οι υπεύθυνοι της Τροχαίας τους βοηθούν συνεχώς σε αυτό! Η θεωρία έγινε πράξη και οι οδηγοί μας  χαίρονται τον ωραίο καιρό του Φλεβάρη με παιχνίδι στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Καλπακίου! Ξέρουμε πολλά να σας αφηγηθούμε για τα σήματα και όχι μόνο, αρκεί να μας ρωτήσετε!

   Οι μικροί μαθητές και μαθήτριες συνεργάστηκαν ως ομάδα και τήρησαν όσα μάθαμε για τη συμπεριφορά μας ως επιβάτες! Επομένως η ανταμοιβή τους τους περιμένει με τις υπόλοιπες εκδρομές και βιωματικές δράσεις που έχουν προγραματιστεί…

   Μας περιμένουν και άλλες ευχάριστες δράσεις που ενώνουν την ομάδα μας και μας κάνουν να γνωριστούμε καλύτερα μεγάλους και μικρούς! Οι φωτογραφίες μας θα σας πείσουν και η δράση μας συνεχίζεται!!!